“Down Under”


15 oktober 2019
Categorie: Nieuws van leden

 

 

Zo één keer in de zoveel tijd boek ik een “bucket list” vakantie. Na Canada (2008) en Zuid-Afrika (2015) bezochten we dit jaar Australië. De absolute nummer 1 op mijn lijst.

In ons jachtige werkzame bestaan maken wij nu eenmaal bucket lists van de dingen die wij nog echt moeten doen voordat wij door Magere Hein uit het leven worden weg geplukt.

 

“How many people in Your party?!” riep de douanier mij lachend toe bij aankomst down under toen hij probeerde te ontwaren welke menspersonen bij mij hoorden. Zelfs na 24 uur klemvast in een ijskoud vliegtuig, met weinig slaap en kleffe happen, toverde deze ontwapenende douanier een brede lacht op mijn gezicht. Douaniers zijn in mijn beleving meestal niet de mensen met de best ontwikkelde humor of humeur.

 

Ik verdenk de “Aussies” (Ze korten daar alles af, Australian = Aussie, barbecue = barbie etc.) ervan dat zij geen bucket list kennen.

 

Als Aussies iets leuk vinden gaan ze dat gewoon doen.

 

Bijna iedere Aussie die ik sprak had wel een wereldreis gemaakt of trok 6 maanden lang door Australië om te surfen. En allemaal zaten ze vol met geweldige verhalen. Natuurlijk, ook daar wordt hard gewerkt. Maar ze maken zich niet druk om dingen die je niet kan beïnvloeden. No worries mate!

 

Het is geen toneelstukje maar echt een levensmotto. Ik vraag mij af hoeveel Aussies overspannen zijn. Zo lang je leeft kan je maar beter doen wat je leuk vindt en vrolijk zijn. Het werkt ook echt aanstekelijk. Ik neem mij voor om het plezier in werk en leven en het Aussie relativeringsvermogen meer uit te dragen. Ook al is de winter “down under” vaak mooier dan onze zomer. Doe je werk met plezier en ervaar dat jouw vrolijkheid als een vonk overslaat en reflecteert. Zorg voor balans tussen werk, gezin en gezondheid. En maak je niet druk over onzin of dingen waar je geen invloed op hebt. Het leven is een feest. Ga niet kniesoren tot je “six feet under” ligt.

 

De kunst van het relativeren hoef je de Aussies niet te leren. Nu wij nog.
You can do it mate!

 

Frank Dekkers | RWV Advocaten