SWO haalt Dutch Design Month naar Leiden


31 oktober 2019
Categorie: Nieuws van leden

BVL lid Stichting Werk en Onderneming (SWO)  haalt de 4e editie van Dutch Design Month (DDM) begin december naar Leiden. Van 1 tot 24 december 2019 organiseert Dutch Design Center voor het vierde opeenvolgende jaar de Dutch Design Month (DDM) met als doel jaarlijks designers, ontwerpers, vormgevers, architecten, illustratoren, ingenieurs, etc. een podium te geven. De Dutch Design Month bestaat sinds 2016 in Rotterdam, sinds 2018 in Delft.

 

2019 Partners met Stichting Werk en Onderneming
De Dutch Design Month breidt uit. Naast Rotterdam en Delft kunnen liefhebbers het festival tijdens deze vierde editie ook in Leiden bezoeken. Daarmee doen alle drie de Zuid-Hollandse universiteitssteden mee aan de Dutch Design Month. ‘Leiden is een grote aanwinst voor het festival’, vindt Erik van Loon van het Dutch Design Center, de organisatie achter het festival. ‘De Universiteit Leiden is een belangrijke speler op het gebied van human design en Leiden heeft een levendige creatieve industrie.’  In de Stichting Werk en Onderneming (SWO) heeft het Dutch Design Center een gouden partner gevonden om een interessant festivalprogramma samen te stellen.

 

Dutch Design Month verspreid over heel Leiden
Leiden kent een keur aan creatieve ondernemers die zich met design bezig houden en deze zijn uiteraard niet alleen gehuisvest in een pand van de SWO.


DDM voor alle Leidse Makers

We nodigen daarom ook alle Leidse ondernemers die zich met design bezig houden uit om mee te doen aan de Dutch Design Month.

 

Lage instapdrempel
De SWO heeft er voor gezorgd dat deze eerste editie in Leiden een zeer lage instap drempel heeft. In de maand december hoef je maar 1 event van minimaal een uur te geven. Dit kan gaan om lezingen, workshops, open studio’s, product demonstraties, exposities, talkshows, etc.

 

Lage kosten
Deelnemers in Leiden betalen een speciaal introductietarief van slechts € 25,-. Hiervoor kom je in een krantje met een oplage van 40.000 stuks verspreid over Rotterdam, Delft en Leiden. Tevens krijg je onder andere een eigen pagina op de website van de DDM. Erik van Loon: ‘Met de Dutch Design Month willen we design op een laagdrempelige manier in de schijnwerpers zetten in Zuid-Holland. Tijdens het festival brengen we ontwerpers en makers met elkaar in contact, zodat er kruisbestuiving kan ontstaan. En minstens zo belangrijk: we brengen design naar het publiek. ‘


Aanmelding voor plek in krant tot 6 november
Wil je in het krantje meegenomen worden reageer dan vóór 6 november 2019. Wil je meedoen of wil je meer informatie? Stuur dan een mailtje naar

info@dutchdesignmonth.com

 

of neem direct contact op met Erik van Loon op

06 382 65 666

 

Wil je meer weten? Lees dan het

interview met de SWO

 

of ga naar de

website van de DDM.

 

Let op! Omdat de SWO partner is gelden voor Leiden in dit eerste jaar een ander tarief (€25,- per deelnemer) dan vermeld op de website van DDM. Je kunt daarom het best direct per mail of telefonisch contact opnemen met Erik van Loon om je aan te melden.

 

Bron: SWO