Maak kennis met…Ruud Visser


12 januari 2020
Categorie: Nieuws van leden

Hij zet zich sinds jaar en dag in voor de ontwikkeling van het muziekaanbod in Leiden. Na ruim 20 jaar geopereerd te hebben onder de naam LVC is hij in 2014 begonnen met het avontuur wat Gebr. De Nobel heet. Gelegen in een historische pand aan de marktsteeg organiseert hij een breed pallet aan culturele activiteiten. In december viert Gebr. de Nobel zijn 5 jarig bestaan. Tijd om eens nader kennis de maken met de man achter Gebr. de Nobel: Ruud Visser.

 

  1. Waarom ben jij ondernemer en wat maakt ondernemen zo leuk?

Ik ben ondernemer geworden om concerten en dance-events te organiseren. Concerten bezoeken en uitgaan brengt mensen samen en daar kijkt men doorgaans met plezier op terug. We brengen de inwoners van Leiden en de regio met onze activiteiten vreugde en plezier. En daar krijg ik weer energie van. Wat ondernemen zo leuk maakt is de grote mate van vrijheid die je hebt om je eigen ideeën en dromen vorm te geven.

 

  1. Welke uitdagingen heb je als ondernemer en wat zijn de belangrijkste eigenschappen voor een ondernemer?

De grootste uitdaging is het vinden van een goede balans tussen het uitvoeren van ideeën waarbij de beleving en kosten en baten in de juiste verhouding staan.

Als ondernemer moet je open staan voor kritiek. Op- of aanmerkingen van anderen zijn nuttig en je tilt jezelf en de organisatie ermee naar een hoger plan. Het is goed om kritische mensen om je heen te hebben die de inhoud en de financiële kant goed bewaken en niet bang zijn om hun mening te geven.

 

  1. Wat is het leukste aan (ondernemen in) Leiden?

Leiden is een kleine stad waar mensen ‘kennen’ elkaar. Daarnaast gebeurt er veel op straat en in de cultuurpodia waardoor de stad op haar eigen manier stedelijke allure heeft. Die combinatie maakt Leiden een leuke stad om in te ondernemen.

 

  1. Nu we het over Leiden hebben, heb je eet tips?

Ik hou van de Spanje en de Spaanse keuken. Een hele avond aan de heerlijke tapas met natuurlijk een drankje erbij. In Leiden moet je dan bij dan bij La Plancha in de Morsstraat zijn.

 

  1. Als afsluitende vraag, welk boek, film of serie raad je aan?

Ik heb in mei van dit jaar bijna de hele serie Breaking Bad gekeken. De serie is al een paar jaar oud maar nog steeds geweldig om te bekijken. Op mijn eigen lijstje staat het boek ‘Steeg.’ Deze is geschreven door de drummer (Leidenaar) van een band waarin ik heb gespeelt en gaat over de Kloksteeg in Leiden. De laatste tips is natuurlijk de biografie van Johan Cruijff van Auke Kok.