Maak kennis met…Daan Limburg


12 januari 2020
Categorie: Nieuws van leden

Deze man is nieuw in het netwerk van BVL, Vanaf 1998 heeft hij zijn eigen bureau, waarvoor hij pas sinds 2006 fulltime werkzaam ben. Afhankelijk van de situatie verschilt mijn rol als begeleider: individuele coach, loopbaancoach, teamcoach, bemiddelaar/mediator, vertrouwenspersoon, adviseur en trainer. Maak kennis met Daan Limburg.

 

 1. Waarom ben jij ondernemer?
  Na mijn periode als trainer/coach bij het opleidingsinstituut De Baak heb ik in 2006 gekozen voor het eigen ondernemerschap. Het past bij mijn drijfveer om mezelf in een nieuwe rol weer verder te ontwikkelen. En omdat ik als eigen ondernemer de mogelijkheid heb om meer aandacht te besteden aan de inhoud, de “ambachtelijke” kant van mijn werk.
 2. Welke uitdagingen heb je als ondernemer?
  Voor mij zit dat vooral in het bijblijven hoe ook jongere generaties leren, welke middelen/methoden aanspreken. En in hoe ik zelf ook bij de tijd blijf qua eigentijdse zichtbaarheid, bij voorbeeld via de sociale media. Ik heb tot nu toe zelden iets aan marketing moeten doen, maar dat moet me niet in slaap laten sussen.
 3. Wat is het leukste aan (ondernemen in) Leiden?
  Ik woon nog niet zo lang in Leiden, heb er ooit wel gestudeerd, en voel me al weer erg thuis. Er heerst een prettige openheid en betrokkenheid bij elkaar, waardoor ik al snel in allerlei verbanden zit. Meer klanten vanuit de regio Leiden lijkt me dan ook leuk en aantrekkelijk.
 4. Welk boek ligt er op je nachtkastje en waarom?
  Op dit moment “De zin van het leven” van Fokke Obbema. Het is een prachtige bundel met een veertigtal prikkelende gesprekken van Obbema met zeer uiteenlopende gesprekspartners. De eerste vraag luidde telkens: “Wat is de zin van ons leven”. Een boek vol inspirerende antwoorden op vragen, die we ons allemaal wel eens stellen, maar zelden expliciet beantwoorden. En voor mij extra boeiend, omdat zingevingsvragen regelmatig spelen in mijn coachingspraktijk.
 5. Wat staat er op je bucketlist en waarom?
  Daar ben ik steeds minder van. Mogelijk ook vanuit ervaring dat “hoe minder we van ons leven eisen, hoe groter ons vermogen wordt om de overvloed ervan te zien”.
 6. Wat ben ik je vergeten te vragen?
  Waar ik me in mijn werk vooral mee bezighoudt.. Mijn bureau is gespecialiseerd in de begeleiding van vragen op het gebied van samenwerking, conflicten, loopbaan en integriteit. Het gaat vaak om het bewuster kunnen handelen in situaties of fases in je leven, waarin je geneigd bent hetzelfde niet effectieve gedrag te vertonen. Ik ben actief in verschillende rollen: coach, trainer, loopbaanbegeleider, conflictbemiddelaar en vertrouwenspersoon.