Hart voor Hundertwasser


19 februari 2020
Categorie: Nieuws van leden

Op Swetterhage in Zoeterwoude, een woon- en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking, hebben wij de wens om een nieuw dagbestedingscentrum te realiseren naar een origineel ontwerp van de Oostenrijkse kunstenaar Friedensreich Hundertwasser.

 

Voor deze groep kwetsbare mensen willen we zo graag dit bijzondere gebouw realiseren. Een sprookjesachtige plek, waar ze vrolijk van worden, met een fijne sfeer en dat met veel groen helemaal opgaat in de natuur. En een gebouw dat door zijn architectonische aantrekkingskracht bezoekers van buitenaf gaat aantrekken waardoor een belangrijke verbinding en integratie met de samenleving tot stand wordt gebracht.

Dit filmpje geeft een mooi beeld van de plannen voor het bijzondere Hundertwassergebouw (3:30 min).

 

Kosten
Zo’n Hundertwassergebouw kost 2,0 miljoen meer dan een gewoon dagbestedingsonderkomen. Deze meerkosten kunnen niet uit het zorgbudget betaald worden. Daarom willen we deze additionele kosten samen met het bedrijfsleven, vermogensfondsen, via acties, donaties en crowdfunding bij elkaar brengen.

 

Inmiddels is met heel veel steun van bedrijven en particulieren een bedrag van bijna € 1,3 miljoen opgehaald. Een enorm bedrag dankzij het brede maatschappelijke draagvlak en het enthousiasme voor dit project in de samenleving. Maar we zijn er nog niet en alle hulp is dan ook zeer welkom.

 

Een droom lijkt binnen handbereik in Zoeterwoude maar we moeten nog 700.000 euro ophalen.  Als alles meezit kan na 1 juli de eerste paal de grond in voor een echt ’Hundertwasser-huis’,.

 

Veiling
Op 26 maart wordt er een veiling georganiseerd in samenwerking met Heineken.

Heineken gaat allerlei leuke veilingitems beschikbaar stellen voor de veiling (binnenkort meer hierover)’  De veiling wordt georganiseerd in het Grandcafé van Koetshuis De Burcht. Tom en Clarita ondersteunen hiermee het project. Wilt u meehelpen om het Hundertwassergebouw te realiseren dan kunt u zich aanmelden voor de veiling van 26 maart door een e-mail te sturen naar secretariaat.regio4@gemiva-svg.nl.

 

Wilt u ons op een andere manier helpen, kunt u contact opnemen met Sandra Larsen, sandra.larsen@gemiva-svg.nl of Lenette Wayenberg, lenette.wayenberg@gemiva-svg.nl