Netwerkevent Ondernemen in 071

Ondernemersdag071 wordt Ondernemen in 071. Een samenwerking van Rabobank, Economie071 en de regionale ondernemersverenigingen. Onder deze nieuwe naam wordt op donderdag 18 november een netwerkevent georganiseerd voor en door ondernemers uit de Leidse regio waarbij kennis delen, elkaar inspireren en ontmoeten centraal staan. Ben je er op donderdag 18 november bij? Je bent van harte welkom!

Meld je aan voor fysiek of online deelname
Aanmelden kan via deze link. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk het complete programma.
De bijeenkomst is deze keer hybride. Dat wil zeggen dat je kunt kiezen: het event fysiek bijwonen in Trianon Leiden, de oudste bioscoop van de stad, of online meekijken via ons digitale platform economie071.live. Kies je voor online deelname, dan volgt verdere informatie over dit platform via de bevestiging.

Hybride programma
Bekijk het handige blokkenschema. In het midden vind je het programma dat zowel in Trianon als via een livestream voor iedereen is te volgen. Links staan in blauw de sessies die online worden aangeboden. Rechts vind je in groen de sessies die in de kleine zaal van Trianon plaatsvinden.Economische update
Om 13.30 uur is de ontvangst van gasten in Trianon Leiden. Bezoekers die online meekijken kunnen inloggen en rondkijken in de chatroom of de digitale beursvloer van economie071.live (uitleg volgt na aanmelden).
Om 14.00 uur is de opening met een update over de economische ontwikkelingen in de regio in vergelijking met het landelijk economische klimaat. Hoe spelen we hier als 071-regio op in? Gepresenteerd door Yvonne van Delft (voorzitter Economie071 en wethouder in Leiden), Marius Hovius (directeur Coöperatieve Rabobank) en Martijn van Pelt (voorzitter VNO-NCW Rijnland).

Lancering ‘Digitalisering in het MKB’
Aansluitend vindt de lancering plaats van het Economie071 project Digitalisering in het mkb: ‘Laat digitalisering voor je werken!’. In een van de deelsessies horen ondernemers vervolgens alle informatie over dit project en hoe zij kunnen deelnemen.

Deelsessies voor en door ondernemers
In het tijdklok 14.35 – 15.15 uur zijn er drie deelsessies waar bezoekers een keuze uit kunnen maken:

• ‘Laat digitalisering voor je werken!’. Projectleider Dwayne van der Klugt vertelt over de kansen van digitalisering in je bedrijf en hoe je als ondernemer kunt deelnemen aan kennissessies, workshops en de voucherregeling die via het project worden aangeboden. Ondernemer Erwin Haas Fouder&CEO van Landscape maakt met voorbeelden duidelijk wat er allemaal mogelijk is met data in jouw bedrijf. Van een eenvoudige analyse van bestaande gegevens tot en met artificial intelligence (AI). Deze sessie vindt plaats in de grote zaal van Trianon en is ook online te bekijken.

• Maak kennis met het ondernemerschap van Unmanned Valley in Katwijk. Theo de Vries, programmamanager van Unmanned Valley, neemt ons mee in de wereld van drones, onbemande voertuigen en de explosieve groei van deze innovatieve markt. Hier liggen voor ondernemers veel kansen. Niet alleen op het gebied van toepassingen (denk aan inspecties van gebouwen en gewassen, hulpverlening in noodsituaties en slimme toepassingen van sensoren in drones), maar ook op het gebied van samenwerking en toelevering. Onderwijs en het innovatieve bedrijfsleven werken op deze locatie nauw samen. Voldoende geschoold personeel is essentieel om te kunnen blijven groeien. Human Capital is bij Unmanned Valley dan ook topprioriteit. Deze sessie vindt alleen op locatie plaats in de kleine zaal van Trianon.

• Praktische workshop over de kansen van digitalisering door Landscape. Met name de kansen die je kunt benutten door middel van big data analyse en artificial intelligence (AI) komen aan bod. Deze sessie wordt online aangeboden.

Kies opnieuw een deelsessie
In het tijdklok 15.35 – 16.15 uur zijn er drie deelsessies waar bezoekers een keuze uit kunnen maken:
Ondernemerschap in de schijnwerpers: jong geleerd, oud gedaan! Een gevestigde ondernemer en een jonge start-up delen hun passie en de route van hun ondernemerschap. Binnenkort maken we de namen bekend. Deze sessie vindt plaats in de grote zaal van Trianon en is ook online te bekijken.

Toelichting op het project Digitalisering in het mkb: ‘Laat digitalisering voor je werken’. Aan de hand van praktische voorbeelden hoor je hoe jij als ondernemer in kan spelen op de kansen van digitalisering en hoe dit project je daarbij kan helpen. Zo hoor je hoe jij kunt aanhaken bij de kennissessies en workshops en hoe je gebruik kunt maken van de voucherregeling en coaches. Stel je vragen! Deze sessie vindt alleen op locatie plaats in de kleine zaal van Trianon.
Maak kennis met het ondernemerschap van Unmanned Valley. Zie voor de omschrijving het vorige blok. Deze sessie wordt online aangeboden.

Aandacht voor digitale veiligheid
Als afsluiting neem een gastspreker ons om 16.35 uur mee naar de wereld van cybersecurity. Een belangrijk thema voor iedere ondernemer! Binnenkort volgt meer info.

Om 17.15 uur sluiten we af met een netwerkborrel, zowel in Trianon als online in de chatroom.

Ben je enthousiast? Meld je dan aan via deze link.

STAY IN TOUCH

Copyright 2021 - BV Leiden - All rights reserved.

Rabobank NL58RABO0170708535

K.v.K. 28108576

BTW : NL819299273B01OVER BV LEIDEN

Stationsweg 26

2312 AV Leiden

E. info@bvleiden.nl

T. 071 5127885