Bestrijden van eenzaamheid


27 november 2018
Categorie: Algemeen

Het goede doel voor het kerstevent van BVL is eenzame ouderen. Het bedrijf Resto VanHarte wil eenzaamheid bestrijden onder alle lagen van de bevolking. Daarvoor mobiliseert het bedrijf buurtbewoners voor het runnen van een sociaal buurtrestaurant waar mensen voor € 7 een voedzaam driegangenmenu kunnen eten en op die manier andere mensen kunnen ontmoeten. Samen eten zorgt voor mooie onderlinge contacten.

 

Elke Resto wordt gerund door vrijwilligers, maar er is ook ruimte voor mensen met een (tijdelijke) afstand tot de arbeidsmarkt. Het team kookt niet alleen, maar eet ook samen met de gasten, want eten doen ze bij Resto met elkaar.

 

Leiden heeft momenteel drie goedlopende Resto’s en opent in januari de deuren van een 4e locatie in Het Gebouw in de Kooi. Om dit alles mogelijk te maken is geld nodig. Resto verkoopt artikelen in de webshop (https://webshop.restovanharte.nl). Daarnaast organiseert Resto bedrijfsuitjes, waarbij medewerkers voor 1 avond de Resto runnen en zelf het driegangenmenu koken onder leiding van onze hobbychefs. Meer weten? Bezoek www.restovanharte.nl.