1 oktober 2023 Deadline aanvraag subsidie Circulair Verwaarden
De gemeente Leiden heeft sinds december 2020 de Subsidieregeling Circulair Verwaarden.
Wethouder Yvonne van Delft (Energie, Werk & Inkomen en Cultuur): “Er hebben al 34 ideeën geld gekregen. Hiermee zijn veel concrete resultaten geboekt. Niet alleen zijn materialen hergebruikt, ook zijn er nieuwe producten gemaakt en is met slim ontwerp toekomstige verspilling voorkómen. Er is een boek gemaakt over de circulaire bouw van Biopartner V. Inventeers werkt samen met haar opdrachtgevers aan slimme, circulaire elektronische producten. En Stichting Mixclubs heeft met kinderen kunst gemaakt van restmaterialen van het Kringloopbedrijf. We vinden het belangrijk om materialen niet zomaar weg te gooien en er iets nuttigs mee te doen. Ik ben blij dat we de regeling opnieuw hebben kunnen verlengen en ik kijk uit naar de nieuwe ideeën!”
Extra ronde najaar 2023
Eind juni heeft het College van B&W besloten de subsidieregeling Circulair Verwaarden met nog een extra ronde te verlengen. Deze ronde is dit najaar.
Je kan subsidie aanvragen voor initiatieven waarmee hergebruik wordt gestimuleerd en verspilling van materialen en grondstoffen wordt voorkómen.
Het initiatief moet de Leidse economie versterken en na afloop van de subsidie ook verder kunnen gaan.
Je kan voor je initiatief maximaal een bijdrage van € 15.000,- aanvragen.
Ondernemers(verenigingen), maatschappelijke organisaties en bewoners(organisaties) kunnen subsidie aanvragen. Deadline indienen aanvraag is 1 oktober 2023. De pitchbijeenkomst is op dinsdag 28 november begin van de avond.
Hoe vraag je subsidie aan?
Met bijgaande link kom je op de webpagina van de subsidie Circulair Verwaarden.
Hier staat alle informatie en het digitale aanvraagformulier.
Wil je weten welke vragen je moet beantwoorden in het aanvraagformulier?
Lees dan de informatie onder het tabblad Aanvragen.
Bij het aanvraagformulier doe je twee bijlagen:
– Inhoudelijke beschrijving van je initiatief (richtlijn 2 A4-tjes)
– Begroting van je initiatief (richtlijn 1 A4-tje); geef daarbij aan wat het kost en wat het oplevert. Geef ook duidelijk aan waarvoor je de subsidie wil gebruiken.
Ondernemers en maatschappelijke organisaties vragen subsidie aan met hun E-herkenning.
Bewoners vragen subsidie aan met hun DigiD.
Eerder een aanvraag voor je initiatief ingediend en helaas geen subsidie gehad? Dan kan je met een verbeterd plan opnieuw een aanvraag indienen.
Inspiratie opdoen?
Luister naar de podcast Economie van Morgen waarin Rudo in gesprek is met Yvonne van Delft en twee circulaire ondernemers. Ook op de website van Ga GOED staat informatie over verschillende initiatieven die eerder subsidie hebben gekregen.