Ondernemend Leiden lanceert maandelijkse podcast Economie van Morgen

Leiden wordt geliefd om haar prachtige binnenstad, verscheidenheid aan winkels, horeca en cultuur. Gelukkig kunnen winkel-, horeca- en cultuurliefhebbers zich na de coronacrisis weer naar hartenlust uitleven in de stad. Maar, gebeurt dit wel?

Ondernemers hebben in de coronacrisis veel voor hun kiezen gekregen. De effecten van de coronamaatregelen worden nog dagelijks gevoeld. En nog steeds worden ondernemers geconfronteerd met uitdagingen. De energieprijzen, personeelstekorten en inflatie stijgen naar recordhoogte. Gecombineerd met de noodzaak om te verduurzamen staan ondernemers voor enorme uitdagingen.

Deze uitdagingen staan centraal in de maandelijkse podcast ‘Economie van Morgen’ van Ondernemend Leiden. In de eerste podcast gaat presentator Rudo Slapendel met ondernemers, bestuurders en experts in gesprek over het gedrag van bezoekers dat totaal veranderd is. Eén van de tafelgasten is Daaf Sloos, directeur van de Leidse Rederij. Hij stelt: ‘Het bezoekersgedrag is simpelweg niet meer te voorspellen zoals vroeger. Dit brengt veel onzekerheden voor ons als ondernemer en onze medewerkers mee’. Centrummanager Gijs Holla illustreert: ‘De oude patronen zijn weg, maar we weten nog niet wat de nieuwe zijn’. Dit is een zorgwekkende ontwikkeling omdat het effect heeft op het aantal bezoeken aan de stad. Martijn Bulthuis duidt de gevolgen op de lange termijn hiervan; ‘Zonder bezoekers geen spannende dynamische binnenstad’. Maar hoe zijn deze patronen precies veranderd? En vooral; hoe moeten we nu verder? Samen met de tafelgasten worden de gevolgen besproken en de aanpak die nodig is om sterker uit de crises te komen.

Dit is te horen in de podcast Economie van Morgen, die vanaf de eerste dag van iedere maand te beluisteren is op de website: https://ondernemendleiden.nl/nl/podcast-economie-van-morgen en Spotify.STAY IN TOUCH

Copyright 2021 - BV Leiden - All rights reserved.

Rabobank NL58RABO0170708535

K.v.K. 28108576

BTW : NL819299273B01OVER BV LEIDEN

Stationsweg 26

2312 AV Leiden

E. info@bvleiden.nl

T. 071 5127885