Street Art in “De Hoven” – “onthulling” muurschildering tijdens burendag

zaterdag 24 september om 1600 zal wethouder Wethouder Abdelhaq Jermoumi van Kansengelijkheid, Jeugd en Onderwijs een bezoek brengen aan de wijk “De Hoven” in Leiden.

Karski (Roy Valk) een muurkunstenaar met werk over de hele wereld (en bijvoorbeeld ook in Museum Straat in Amsterdam) heeft nu eindelijk ook in zijn eigen woonplaats een muurschildering gerealiseerd. Het werk verbeeldt een bos bloemen vervaardigd uit afval en is het resultaat van een samenwerking tussen Karski en jongeren uit de buurt.

De muurschildering kwam tot stand met woningcorporatie De Sleutels, eigenaar van het desbetreffende gebouw. De inhoud werd mede bepaald door jongeren uit de wijk, samen met SOL Jongerenwerk. Uit gesprekken tussen jonge bewoners en de kunstenaar kwam naar voren dat zij zich ergeren aan de grote hoeveelheid afval op straat. Gezamenlijk hebben zij zakken vol met vuil verzameld, waaronder een aantal kunstbloemen dat heeft geleid tot het uiteindelijke ontwerp van een bos bloemen. Van afstand gewoon een schildering van een boeket, maar van dichtbij zijn details van blikjes, snoepverpakkingen duidelijk te zien.

Ter gelegenheid van burendag zullen er rondom Theehuis Noord allerlei activiteiten georganiseerd worden rondom het thema: HIER KRIJG IK ENERGIE VAN” gekozen.Er is een uitgebreid programma met onder meer live muziek uit Leiden Noord, eten en drinken, sport en spel en ook zal de wethouder een moment stilstaan bij het nieuwe kunstwerk dat afgelopen week afgerond is op de kopgevel uitkijkend op het park aan de Nieuwe Marnixstraat.

Dit kunstwerk is een initiatief van BV Leiden-lid mooiemuur.nl, woningbouw De Sleutels, het Lucas van Leyden fonds en jongerenwerk SOL.

Meer over MooieMuur: MooieMuur is opgericht door Roy Valk en bestaat inmiddels meer dan 20 jaar. Met projecten over de hele wereld kunnen we dit agentschap inmiddels een autoriteit op gebied van muurschilderingen noemen. Roy is 3 jaar geleden verhuisd van Amsterdam naar Leiden en is sindsdien ook bezig met het initiëren van projecten in Leiden en omgeving. De grote steden als Rotterdam, Amsterdam en Den Haag kennen inmiddels vele muurschilderingen. Leiden blijft daarin achterop terwijl de roep om moderne muurschilderingen / Street Art groot is. Met dit derde project in Leiden hopen zij deze kunstvorm nog meer bekendheid te geven en mensen te enthousiasmeren voor Street Art.
STAY IN TOUCH

Copyright 2021 - BV Leiden - All rights reserved.

Rabobank NL58RABO0170708535

K.v.K. 28108576

BTW : NL819299273B01OVER BV LEIDEN

Stationsweg 26

2312 AV Leiden

E. info@bvleiden.nl

T. 071 5127885