Hotel Nieuw Minerva gebruikt voucher voor extra beveiliging en gastennetwerk


‘AVG-gevoelige informatie moet goed beveiligd zijn’


Persoonsgegevens, bankrekeningnummers en betaalkaarten, in hotels worden veel AVG-gevoelige informatie opgeslagen. Dan kun je niet licht met je beveiliging omgaan. Dat moet meer dan op orde zijn. Bij City Hotel Nieuw Minerva in de Leidse binnenstad hoefden ze niet lang na te denken waar ze de digitaliseringsvoucher van 1000 euro van Economie071 voor konden gebruiken.

Vroeger hoorde je altijd wel ergens een telefoon rinkelen in Hotel Nieuwe Minerva, maar dat gaat tegenwoordig anders: Boekingen, vragen, bestellingen, facturen, de marketing, alles gaat via website, apps en mail. De gegevens die daarbij worden opgeslagen moeten goed beveiligd zijn. En ook moeten gasten veilig in het hotel op hun laptop en mobiel kunnen werken, vertelt Katinka van Houwelingen die samen met haar man Kees Bos Hotel Nieuw Minerva runt. “Een goede back-up is noodzakelijk en een sterke firewall onmisbaar.”

Die back-up en de firewall zijn inmiddels verstevigd en aangepast aan de laatste normen. Het is een stevige investering voor het hotel, waarbij een tegemoetkoming van 1000 euro van Economie071 zeker van pas komt. Hoteliers en veel andere mkb’ers hebben immers een paar slechte jaren achter de rug.

Cybercriminaliteit
Drie keer was Hotel Minerva gedurende de pandemie langdurig dicht, en als de sector tussentijds open mocht kwam het verblijfstoerisme maar langzaam op gang. “Op de dag dat de coronamaatregelen officieel werden opgeheven viel Poetin Oekraïne binnen. Veel onzekerheden dus voor het mkb”, stelt Katinka van Houwelingen.

Tijdens de pandemie had de ICT geen prioriteit. “We waren te druk met de zaak draaiende houden. Open en dichtgaan. Voor je personeel zorgen. Tegelijkertijd nam wel de cybercriminaliteit toe. Dat zagen wij bijvoorbeeld aan de phishing-mails. Nou zijn wij daar alert op en is niemand er ingetrapt maar we merkten wel dat ze steeds beter werden.”

Voucherregeling
Toen de pandemie voorbij was en het hotel weer alle dagen open, besloten Katinka en Kees zich weer eens te verdiepen in de ICT. “We zijn naar een bijeenkomst gegaan om ons eens te informeren. En alhoewel we het best goed op orde hadden, zaten we toch te klapperen met onze oren. We hebben er toen een expert bijgehaald en die heeft de verschillende opties voor ons op een rij gezet.”

Bij BV Leiden, de ondernemersvereniging waarvan ze lid zijn, hoorde Katinka over de voucherregeling van 1000 euro. “Dat kwam toevallig erg goed uit. Gratis geld is altijd fijn natuurlijk. En helemaal na die zware corona-jaren. Ik vind het ook verstandig besteed van de overheid. Een zetje geven om de digitale veiligheid te verbeteren is voor iedereen goed. Daarnaast stelt de overheid met de AVG ook heel wat eisen aan ondernemers, daar mag best wat tegenover staan.”

Socials van Hotel Nieuw Minerva zijn www.linkedin.com/company/hotel-nieuw-minerva en linkedin.com/in/katinkavh voor LinkedIn.


STAY IN TOUCH

Copyright 2024 - BV Leiden - All rights reserved.

Rabobank NL58RABO0170708535

K.v.K. 28108576

BTW : NL819299273B01OVER BV LEIDEN

Stationsweg 26

2312 AV Leiden

E. info@bvleiden.nl

T. +31 71 5127885