Mogelijke bouw van ‘De Waterkant’ zet toekomstige bereikbaarheid onder druk

De Waard bij aan duurzaamheidsdoelen. Verkeer richting Rotterdam hoeft minder ver te rijden, wat een verlaging van de CO2-uitstoot oplevert. Bovendien krijgen ondernemers de zekerheid die zij nodig hebben om hun panden te verduurzamen en te vergroenen.

Met de mogelijke bouw van de 11 appartementen op de enige plek waar de tweede ontsluiting kan komen wordt dit plan onmogelijk gemaakt. ‘Dit is niet alleen een slechte zaak voor het bedrijventerrein maar ook voor de bereikbaarheid van de hele stad’, aldus van Diemen, voorzitter Ondernemersvereniging de Waard. Daar voegt hij aan toe dat ook voor eventuele toekomstplannen om wonen toe te voegen op (een deel van) de Waard een tweede ontsluiting noodzakelijk is. Dat zou nu voor eens en voor altijd onmogelijk gemaakt worden. Tot slot is hij van mening dat juist nu het moment is om dit te doen aangezien de Hoge Rijndijk opnieuw ingericht gaat worden.

Eind vorige jaar hebben de ondernemers een officieel bezwaar ingediend. Ze roepen het college hierin op om de vergunning niet te verlenen. 22 februari jl. zijn de ondernemers bij elkaar gekomen en zijn de bezwaren, de visie en kansen besproken. Daarnaast heeft het bestuur van de ondernemersvereniging het alternatieve plan gepresenteerd met behulp van een 3D animatie.

Hierop volgend is afgelopen woensdag 9 maart de situatie besproken met wethouder Ashley North en Yvonne van Delft. Na afloop van het gesprek overhandigde de voorzitter Edwin van Diemen en zijn opvolger Cas van Brussel het alternatieve plan in de vorm van een animatie en een impressie van de tweede ontsluiting. Hierin was te zien hoe de Kanaalweg met een tunnel onder de Hoge Rijndijk en een brug over de Nieuwe Rijn werd verbonden. Boven op de tunnel komt een groene oase waar men kan genieten van het uitzicht over het water. Het plan is door middel van een animatie gevisualiseerd die te zien is op > Tweede ontsluiting de Waard (https://youtu.be/rqrKB0x_bo4)


Impressie 2e ontsluiting ‘De Waard’ Leiden

STAY IN TOUCH

Copyright 2021 - BV Leiden - All rights reserved.

Rabobank NL58RABO0170708535

K.v.K. 28108576

BTW : NL819299273B01OVER BV LEIDEN

Stationsweg 26

2312 AV Leiden

E. info@bvleiden.nl

T. 071 5127885