Hoogtepunt bij De Meelfabriek!

Met 45 meter is de Singeltoren de hoogste woontoren binnen de Singels van Leiden. Het is 1 van de 2 nieuwbouwtorens in het ontwikkelingsplan van De Meelfabriek. In 9 maanden tijd is deze toren vanaf de grond tot de 13e verdieping omhoog geschoten dankzij vakkundig samenwerken van diverse partijen in de bouw. En dat moet gevierd worden! De kopers en onderaannemers kregen tijdens een borrel de primeur van een kort filmverslag over deze bouw. En om de feestvreugde nog breder te delen is een campagne gelanceerd waarmee een toost op het dak van de Singeltoren te winnen is.

De Singeltoren staat boven de parkeergarage waar 3 jaar geleden de eerste palen de grond in gingen. Nu de ruwbouw op hoogte is, kan de afbouw beginnen van de 30 appartementen en 2 penthouses. In voorjaar 2022 zijn deze duurzame woningen gereed, dan kan ook de parkeergarage officieel open en De Meelfabriek Tuin naar ontwerp van Piet Oudolf en LOLA aangelegd worden. Het gebouw ligt dan met de voeten in het groen en de top in het Hollandse vergezicht.

De Singeltoren bestaat uit drie geschakelde torens met verschillende hoogtes naar ontwerp van Studio Akkerhuis. “De opdeling in drie volumes geeft de Singeltoren een slanke en elegante uitstraling en zorgt ondanks de hoogte voor een subtiele toevoeging aan de skyline van Leiden. Een moderne, strakke detaillering van beton, glas en aluminium geeft de toren een eigen identiteit in lijn met het industriële karakter van De Meelfabriek.” licht architect Bart Akkerhuis toe.

Om zo’n hoogtepunt te bereiken is goede samenwerking een must. Vanaf de tekentafel van de architect tot het berekenen van de stabiliteit door de constructeur en van het plaatsen van maar liefst de 750 betonelementen tot het voorbereiden van alle elektra, iedere schakel telt. Wat er allemaal bij komt kijken vertelt technisch directeur Ed Zwart in deze video.

De Meelfabriek wil de feestvreugde nog breder delen. Daarom is een winactie gestart om kans te maken op een toost met 3 vrienden op het hoogste punt van de Singeltoren. Zie voor meer informatie de social media-kanalen van De Meelfabriek, aanmelden kan tot 16 september.

STAY IN TOUCH

Copyright 2024 - BV Leiden - All rights reserved.

Rabobank NL58RABO0170708535

K.v.K. 28108576

BTW : NL819299273B01OVER BV LEIDEN

Stationsweg 26

2312 AV Leiden

E. info@bvleiden.nl

T. +31 71 5127885