Zorg en Zekerheid Leiden Basketball (ZZLeiden) bestaat dit jaar 15 jaar

Reden voor Katinka van Houwelingen om Marcel Verburg te interviewen voor BV Leiden.


15 jaar, de tijd lijkt voorbijgevlogen?
Jazeker, wie had dit kunnen denken toen we 15 jaar geleden weer opnieuw begonnen met het topbasketbal in Leiden.
Theo Knijnenburg, Tjeerd Scheffer en ik kenden elkaar van de PR- en Sponsorcommissie van Docos. Of we wat we bij Docos deden, ook niet voor het basketbal konden doen, werd ons gekscherend regelmatig gevraagd door Rob Knijnenburg. Die uitdaging gingen we graag aan, maar wel met de doelstelling dat we in 5 jaar landskampioen wilden worden. De eerste 3 jaren hebben we gebruikt om een goede organisatie en businessclub te bouwen.……….. en na 5 jaar waren we inderdaad landskampioen. De rest is geschiedenis…

Onze Partners (onze sponsoren) van het 1e uur hebben we onlangs op een ludieke manier in het zonnetje gezet. Met de bus langs de bedrijven, als verrassing. Daar kregen we vele enthousiaste reacties op.

NB: dit interview vond plaats in maart 2021. Inmiddels weten we dat ZZLeiden, na een fantastische clean sweep in de finale van de play-offs, Landskampioen 2021 is geworden. Er werd nog niet eerder gewonnen van Heroes Den Bosch en nu in de finale 3 keer op rij.

Wat betekent ZZ Leiden voor de stad?
Basketbal was in de jaren 70/80 groot, wie kan zich Parker Leiden nou niet herinneren uit die tijd?
Nu kan er geen publiek aanwezig zijn bij de wedstrijden, maar kom eens kijken als de tribunes weer vol zitten. De zaal leeft en trilt, dat is echt fantastisch om mee te maken. ZZLeiden heeft een grote, trouwe fanclub die als het even kan naar wedstrijden komen kijken.

Ik durf het bijna niet te vragen, maar hoe gaat het met de nieuwe hal?
Marcel lacht, Ja, daar is de gemeente inderdaad al een tijdje mee bezig. De nieuwe hal bestaat uit 2 sporthallen langs de Churchilllaan. De planning is dat de nieuwe hal in januari 2023 wordt opgeleverd, nog zo’n anderhalf jaar dus. Er zijn iets meer dan 2.000 plaatsen. Dit is een enorme gemiste kans. Het betekent namelijk dat als ZZLeiden zich plaatst voor de Champions League, er niet in die hal gespeeld mag worden. Ook het Nederlands mannenteam zal geen enkele kwalificatiewedstrijd voor een EK of WK in Leiden mogen spelen. Het betekent dat we als club niet meer verder kunnen groeien. Dat neem ik de gemeente zeer kwalijk.

Wat is de kracht van ZZ Leiden?
Er staat een team, en we hebben een duidelijk doel voor ogen: We willen altijd kampioen worden.
De sfeer in de groep is goed. We staan nu bovenaan in de lopende competitie maar je merkt wel dat het spel fysieker wordt naarmate we verder in het seizoen komen. Blessures komen vaker voor, bij alle ploegen overigens. De komende weken tot en met eind mei zal blijken hoe goed we daadwerkelijk zijn.

Vanaf september wordt de competitie geheel anders, en gaan we samen met de Belgen in de BNEXT spelen. We kijken er naar uit en verwachten dat het een grote impuls zal betekenen voor het basketbal in Nederland en België. We zullen meer topwedstrijden spelen. Erg leuk. Het is een ingewikkeld spelschema maar kijk eens op de website van de basketball-league , daar staat een duidelijke animatie. ZZ Leiden heeft een grote Business Club, waar ook veel Leidse bedrijven en ondernemers lid van zijn.

Hoe kunnen BVL en de Business Club elkaar versterken?
Een avondje basketbal is een avondje uit. Als Business Club bied je de mogelijkheid om te netwerken. Onze clubleden hebben voldoende kaarten om een introducee mee te nemen naar een wedstrijd. Voorafgaand aan elke thuiswedstrijd kun je eten en borrelen in de BC Lounge. Ook na de wedstrijd wordt er met een drankje, een hapje en regelmatig ook wat entertainment, nagepraat over de wedstrijd. Mogelijkheden genoeg om te netwerken dus! Vraag eens aan een BC Lid of je mee kunt. Wist je dat vrijwel al onze leden op die manier lid zijn geworden? Het is altijd gezellig en laagdrempelig in de BC, iedereen weet elkaar snel te vinden. Meer informatie is te vinden op onze website.

STAY IN TOUCH

Copyright 2024 - BV Leiden - All rights reserved.

Rabobank NL58RABO0170708535

K.v.K. 28108576

BTW : NL819299273B01OVER BV LEIDEN

Stationsweg 26

2312 AV Leiden

E. info@bvleiden.nl

T. +31 71 5127885