Irene Pronk nieuwe directeur Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal

BVL lid Schouwburg | Stadsgehoorzaal is verheugd om te mogen bekendmaken dat Irene Pronk vanaf 1 september 2021 onze nieuwe algemeen directeur wordt! Irene neemt het stokje over van Nanette Ris, die afscheid neemt in verband met haar pensionering.

Ze verwelkomen met Irene een theaterdier in hart en nieren. Haar liefde voor theater is verweven met een stevige dosis cultureel ondernemerschap. Zij was de afgelopen jaren directeur bij Theater Het Kruispunt in Barendrecht en vervulde vele nevenfuncties binnen de theatersector. Zo is zij voorzitter van de afdeling Zuid Holland van brancheorganisatie VSCD, jurylid van de VSCD Mimetheaterprijs en lid van de Raad van Toezicht bij CBK Rotterdam (Centrum voor Beeldende Kunst).

Erna Kortlang, voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal, over de aanstelling: ‘Met Irene gaan onze twee prachtige concert- en theaterhuizen een mooie toekomst tegemoet. Er liggen veel uitdagingen, met name door de coronacrisis, maar ook geweldige kansen. Irene zal zich sterk maken om van de schouwburg en Stadsgehoorzaal podia van de stad te maken, waar iedereen zich thuis zal voelen.’

Irene Pronk: ‘Ik kijk er ontzettend naar uit om samen met het team een innovatief en divers hoofdstuk toe te voegen aan de rijke geschiedenis van de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal, zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen laten genieten van de kracht van kunst en cultuur. Na een bijzonder zware tijd voor iedereen gloort er voor onze podia ook langzaam weer hoop. We zullen ons moeten herstellen en herijken, maar dat gaat ons lukken in het besef dat al driehonderd jaar geleden kunstenaars in de schouwburg hun verhalen vertelden en in de Stadsgehoorzaal bijna tweehonderd jaar de mooiste klanken voor beroering zorgen!’

Nanette heeft veel vertrouwen in de opvolging door Irene: ‘Irene komt terecht in een geweldig team van collega’s die er zin in hebben om alle ambities van de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal handen en voeten te geven, om het er te laten bruisen als nooit tevoren. Ik feliciteer haar met de mooiste baan die er is en mijn collega’s met deze nieuwe inspirerende directeur.’

Over Irene Pronk
Irene Pronk studeerde aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten. Na haar studie streek zij neer in Rotterdam, waar ze verschillende functies bekleedde, onder andere bij het Ro Theater als Hoofd Artistiek Bureau en MT-lid. Sinds 2015 is Irene directeur-bestuurder van Theater het Kruispunt in Barendrecht, waar zij na een grootscheepse verbouwing een inspirerende en dynamische culturele ontmoetingsplek creëerde.

STAY IN TOUCH

Copyright 2021 - BV Leiden - All rights reserved.

Rabobank NL58RABO0170708535

K.v.K. 28108576

BTW : NL819299273B01OVER BV LEIDEN

Stationsweg 26

2312 AV Leiden

E. info@bvleiden.nl

T. 071 5127885