Besluit college over Vlietzone, Sportpark De Mors, duurzaamheidsplein en gemeentewerf

Het college van burgemeester en wethouder heeft vier besluiten genomen die met elkaar samenhangen en betrekking hebben op de Vlietzone, het gebied rond de Kenauweeg en Sportpark de Mors.


De gemeente start komende jaren vier projecten om te bekijken hoe door slim te schuiven niet alleen de herinrichting van Sportpark de Mors en een bedrijventerrein aan de Vlietzone Midden kan ontstaan en ook er een duurzame gemeentewerf gebouwd kan worden en een duurzaamheidsplein. Onder dit artikel een infographic waar de projecten kort staan toegelicht en de samenhang zichtbaar is.


De projecten starten niet allemaal tegelijk: na de zomer start het project Herinrichting De Mors, dan Bedrijventerrein Vlietzone-Midden, in 2022 is de start van het project Duurzame Gemeentewerf en op z’n vroegst in 2024 gaat de gemeente aan de slag met het Duurzaamheidsplein. De besluiten kunt u vinden via deze link, bij de vergadering van 25 mei en 2 juni. De gemeente hecht aan een goede samenwerking met de omwonenden, toekomstige bewoners en andere belanghebbenden bij het verder uitwerken van de plannen. We zullen u hier dan ook tijdig over informeren.

Op de agenda van de gemeenteraad kunt u zien wanneer de besluiten worden besproken in de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling en de gemeenteraad. Het horen van insprekers in de raadscommissie staat nu gepland voor 15 juni.

Vragen, aarzel niet om contact op te nemen met de gemeente Leiden via telefoon 14071 of door het contactformulier in te vullen..

STAY IN TOUCH

Copyright 2021 - BV Leiden - All rights reserved.

Rabobank NL58RABO0170708535

K.v.K. 28108576

BTW : NL819299273B01OVER BV LEIDEN

Stationsweg 26

2312 AV Leiden

E. info@bvleiden.nl

T. 071 5127885