Start nieuwe koop lokaal-beweging ‘Liever in Leiden’

Houdt Leiden in de toekomst de levendige, historische binnenstad, of krijgen we over een aantal jaar een binnenstad met leegstand en donkere gaten waar vroeger winkels zaten? Voor deze keuze staat onze Sleutelstad op dit moment. Aan iedereen die een warm hart voor onze stad heeft, wil de stadsbrede beweging Liever in Leiden laten zien welke keuze je hebt als je koopt. Het nieuwe platform www.lieverinleiden.nl helpt Leidenaren bij die keuze.

Alleen samen houden we Leiden aantrekkelijk

Alleen door het bezoeken van de binnenstad zorgen we er met zijn allen voor dat de prachtige grachten, parken en historische panden behouden blijven voor de toekomst. Daarom lanceert de beweging Liever in Leiden het platform www.lieverinleiden.nl, ontwikkeld door het Centrummanagement Leiden en Hart Voor De Zaak, samen met Leiden Shopping en Lekker in Leiden. Op dit platform vinden Leidenaren het Leidse aanbod van 661 winkels, cafés en restaurants in de Leidse binnenstad. Door veelgebruikte filterwoorden krijgen bezoekers snel een overzicht van de winkels met het assortiment waarin je geïnteresseerd bent. Ook is het onder het motto ‘Lekker in Leiden’ gemakkelijk om het horeca-aanbod te doorzoeken.

Echt kiezen voor de stad

‘Online bestellen is doodnormaal, maar waarom is de keuze voor grote internationale webwinkels zo vanzelfsprekend?’, zegt centrummanager Gijs Holla bij het Centrummanagement Leiden. ‘Wie lokaal koopt, online of offline, kiest écht voor zijn stad en zorgt ervoor dat we ook in de toekomst van onze unieke binnenstad kunnen blijven genieten’. De beweging Liever in Leiden levert daar een belangrijke bijdrage aan: ‘We starten nu met een campagne en platform waarin we het Leidse aanbod onder de aandacht brengen’.

De huidige campagne en platform zijn pas het begin van de Liever in Leiden-beweging. De komende jaren zal de beweging steeds zichtbaarder in Leiden worden en worden de mogelijkheden van het online platform uitgebreid. Holla: ‘En we doen dit graag samen met de stad! We roepen iedereen met een warm hart voor de Leidse binnenstad op, om met ons mee te denken over hoe we onze beweging nog beter kunnen maken’.

STAY IN TOUCH

Copyright 2021 - BV Leiden - All rights reserved.

Rabobank NL58RABO0170708535

K.v.K. 28108576

BTW : NL819299273B01OVER BV LEIDEN

Stationsweg 26

2312 AV Leiden

E. info@bvleiden.nl

T. 071 5127885