Museumnacht Leiden over een paar dagen 2021!

Zaterdag 5 juni 2021 vindt de dertiende editie van de Museumnacht Leiden plaats. Dit is reden voor feest! Dit jaar zal de avond er iets anders uitzien dan de voorgaande jaren en bieden wij een nieuw PERSPECTIEF op kunst en cultuur. Georganiseerd door studenten, vóór iedereen.


De elf deelnemende musea hebben alles uit de kast gehaald om een spetterende act neer te zetten op het online evenement van volgende week. Tijdens de muziektheatervoorstelling ‘GROEI!’ word je meegenomen op een meeslepende audiovisuele trip waarin je allerlei aspecten van groei krijgt te zien, te horen en te voelen. Naast deze acts zijn er ook een aantal muzikale intermezzo’s gepland in samenwerking met de Gebroeders Nobel en dansgroep Tribes. De avond zal beginnen om 20.00 op het online platform van de Leidse Burcht. In deze online omgeving zijn drie streams beschikbaar. De streams worden live uitgezonden vanuit de Wibar, het Rijksmuseum van Oudheden en het Rijksmuseum Boerhaave en beschikken elk over een eigen presentator en programma. In onderstaand overzicht is te zien welke onderdelen in de verschillende streams staan.


Om het evenement nog unieker te maken is er een exclusief Museumnacht biertje gebrouwen in samenwerking met brouwerij Leidsch bier. De Leidse Meester is het perfecte drankje voor de liefhebbers van bier, de cultuur eromheen en cultuur in het algemeen. Het bier is een combinatie van twee brouwstijlen: witbier en India Pale Ale, wat resulteert in een heerlijke white IPA. Een lekker fruitig biertje voor in de zomermaanden. De biertjes zijn aan te schaffen bij aankoop van een ticket voor Museumnacht en ze zullen binnenkort ook bij lokale slijterijen in Leiden liggen


Meer informatie over de Museumnacht Leiden is te vinden op http://www.museumnachtleiden.nl. De Museumnacht Leiden is ook te volgen via Facebook en Instagram (@museumnachtleiden).


Beleef cultuur vanuit een compleet nieuw perspectief en zet 5 juni alvast in je agenda voor een onvergetelijke avond!

STAY IN TOUCH

Copyright 2021 - BV Leiden - All rights reserved.

Rabobank NL58RABO0170708535

K.v.K. 28108576

BTW : NL819299273B01OVER BV LEIDEN

Stationsweg 26

2312 AV Leiden

E. info@bvleiden.nl

T. 071 5127885