Liever in Leiden


Wat kan lokaal winkelen betekenen voor de Leidse binnenstad en hoe pakt Centrum management dit aan? Marta Klement stelt 5 vragen hierover aan centrummanager
Gijs Holla.


Wat is Liever in Leiden en hoe is het tot stand gekomen?
Liever in Leiden haakt in op de trots die Leidenaren voelen bij de Parel van het Hollands Land: Leiden. Wij willen dat gevoel inschakelen om Leidenaren bewust te maken dat zij zelf bij kunnen dragen aan die prachtige stad door lokaal te kopen. Want op die manier draag je je steentje bij aan een vitale economie en de staat van onze stad. Liever in Leiden begint met een platform waar alle winkels en horecagelegenheden uit de Leidse binnenstad te vinden zijn. Het centrummanagement gaat ervoor zorgen dat dit platform hoog in de zoekresultaten komt te staan als mensen uit Leiden iets online willen kopen. Tegelijkertijd starten we met een meerjarige mediacampagne die behalve voor bekendheid van het nieuwe platform zal zorgen, zich ook zal richten op de bewustwording dat Leidenaren mee kunnen helpen aan een bruisende binnenstad. Gewoon, door lokaal te kopen.

Wat zijn de voordelen voor de winkeliers en ondernemers?
Meer Leidenaren die de weg naar de binnenstad ondernemers weten te vinden. Ook online.

Wanneer kunnen Leidenaren gebruik maken van dit platform?
De lancering van het platform en de mediacampagne staan gepland voor april.

Wat zijn de toekomstplannen?
De komende jaren willen we Liever in Leiden uitbouwen tot een beweging van Leidenaren die bewust lokaal koopt. De beweging willen we steeds verder uitbreiden. Denk bijvoorbeeld aan een liever in Leiden loyaliteitsprogramma, een liever in Leiden bezorgdienst, een liever in Leiden reserveringssysteem of liever in Leiden evenementen en markten. Wat dit uniek maakt is dat een ondernemersvereniging zonder winstoogmerk dit doet. Marges vloeien dus niet in de zaken van aandeelhouders die niks met de Leidse binnenstad hebben, maar mogen ondernemers zelf houden.

Welke verandering zie jij graag in Leiden?
Dat Leidenaren en mensen uit de regio nog vaker komen genieten van de prachtige Leidse binnenstad.

STAY IN TOUCH

Copyright 2021 - BV Leiden - All rights reserved.

Rabobank NL58RABO0170708535

K.v.K. 28108576

BTW : NL819299273B01OVER BV LEIDEN

Stationsweg 26

2312 AV Leiden

E. info@bvleiden.nl

T. 071 5127885