Nieuwe fase voor Talent op Maat | Ook bemiddeling voor baan in de zorg

De pilot Talent op Maat van Economie071 koppelt de vaardigheden van mensen aan banen die er zijn in regio Leiden – Katwijk. In eerste instantie lag de focus op mensen met interesse en ervaring in techniek en op mensen uit de horecasector die nu moeten wisselen van baan. Vanwege de vraag uit de markt wordt daar nu de doelgroep die wil gaan werken in de zorg aan toegevoegd. Wethouder Paul de Bruijn (Voorschoten): ‘We zien in verschillende beroepen de baanonzekerheid toenemen. In andere sectoren zijn er juist weer mensen tekort. Om vraag en aanbod goed op elkaar aan te laten sluiten zetten we Talent op Maat in. Belangstellenden kunnen daarbij online een profiel samenstellen met hun vaardigheden. Een loopbaancoach kijkt vervolgens naar de koppeling met vacatures’.

 

Talenten centraal
Wethouder Yvonne van Delft (Leiden): ‘Doel van de pilot is om te onderzoeken of matchen op vaardigheden werkt. Als je dicht bij de talenten van mensen blijft, is de kans op een succesvolle koppeling met een baan die bij je past veel groter. Dat is gunstig voor de baanzoeker en de werkgever’. Wethouder Willem Joosten (Leiderdorp): ’Als de pilot succesvol is, kunnen we de methode mogelijk breder inzetten. We delen onze ervaringen daarom actief met organisaties als UWV en het Werkgeverservicepunt.’

 

Enthousiaste reacties uit technische hoek
Voor vacatures in de techniek zijn zo’n 20 bedrijven betrokken bij de pilot. Projectmanager Martijn Smittenaar van Riool.nl: ‘We willen graag investeren in gemotiveerde mensen. Onze medewerkers krijgen goede trainingen en de arbeidsvoorwaarden zijn prima. Ook liggen er volop doorgroeimogelijkheden voor mensen zonder specifieke technische kennis, bijvoorbeeld op het gebied van hoofdrioolreiniging of planning.’ Niek van der Plas van het bedrijf Heijmans locatie Leiden is kort en krachtig over zijn enthousiasme: ‘Kies je voor techniek? Dan staan wij voor je klaar!’

 

Kansen voor horeca en zorg
Wethouder Jacco Knape (Katwijk): ‘Mensen met horeca-ervaring hebben veel vaardigheden die van pas komen bij andere beroepen. Op basis van het aangemaakte profiel wordt bekeken waar kansen zich voordoen om over te stappen naar een andere baan. Dit kan soms een verrassende overstap zijn naar bijvoorbeeld zakelijke dienstverlening’. Wethouder Ton de Gans (Zoeterwoude): ‘Voor vacatures in de zorg is er contact met zorginstellingen in de regio. Een overstap van horeca naar zorg behoort dus ook tot de mogelijkheden. Talent op Maat kan zo nieuwe deuren openen naar werk dat bij je past’.

 

Deelname is gratis
De pilot wordt aangeboden door Economie071 voor het versterken van de regionale economie. Belangstellenden kunnen gratis een account aanmaken via www.talentopmaat.nu. Als men deelneemt aan de Talentenpool, kijkt een loopbaancoach actief mee naar de mogelijkheden.

 

STAY IN TOUCH

Copyright 2021 - BV Leiden - All rights reserved.

Rabobank NL58RABO0170708535

K.v.K. 28108576

BTW : NL819299273B01OVER BV LEIDEN

Stationsweg 26

2312 AV Leiden

E. info@bvleiden.nl

T. 071 5127885