Het Willem-Alexander Kinderziekenhuis haalt de oude, prachtige en monumentale binnenstad van Leiden naar binnen

Een kindvriendelijke en herkenbare omgeving zorgt ervoor dat kinderen vergeten dat ze in een ziekenhuis zijn en wordt een ziekenhuis bezoek minder eng en heftig. Als zo’n eerste contact voor het kind al prettig verloopt, zullen vervolgafspraken of een opname in de kliniek als minder traumatisch ervaren worden.  Een aangename omgeving waarin kinderen kunnen spelen en ontspannen helpt ook de ouders om te ontstressen en stelt hen in staat om hun kind beter ondersteunen. Verder zorgt een ontspannen sfeer ervoor dat ouders de informatie van de arts beter tot zich nemen.

 

Met de kindvriendelijke inrichting van de 37 ruimtes van de polikliniek en dagverpleging, haalt het Willem-Alexander Kinderziekenhuis, het kinderziekenhuis van het LUMC, de oude, prachtige en monumentale binnenstad van Leiden naar binnen. In het hart van onze Stad ligt het stadscentrum, een centrale ontmoetingsplek als wachtruimte. De daarop uitkomende gangen zijn vormgegeven als romantische grachten. Er zijn huizen, pleinen en parken. De stadsbeleving zie je ook weer terug in de spreek- en behandelkamers. Overal komen prints van Leidse stadsgezichten. Op een blinde muur verschijnt een muurdicht, een van de attracties van Leiden.

 

Het LUMC financiert de verbouwing en alles wat nodig is voor het uitvoeren van de zorgverlening. Maar voor de kindvriendelijke inrichting van de 37 ruimtes van de polikliniek en dagverpleging hebben we enthousiaste donateurs en sponsoren nodig.  De grote heropening vindt in mei/juni van 2021 plaats.

 

Wil je meer weten? https://campagne.lumc.nl/kindvriendelijke-inrichting-willem-alexander-kinderziekenhuis

STAY IN TOUCH

Copyright 2021 - BV Leiden - All rights reserved.

Rabobank NL58RABO0170708535

K.v.K. 28108576

BTW : NL819299273B01OVER BV LEIDEN

Stationsweg 26

2312 AV Leiden

E. info@bvleiden.nl

T. 071 5127885