Werkplaatsen door het hele land geven digitalisering van mkb’ers boost

Langzaam wennen we een beetje aan het nieuwe normaal, maar wat betekent dat nieuwe normaal eigenlijk voor de lokale ondernemer? Wat is de invloed ervan op het mkb en hoe belangrijk is digitalisering in deze tijd?

Verspreid over het land zijn er elf Digitale Werkplaatsen gestart om studenten in te zetten om het mkb te ondersteunen bij het verbeteren van hun digitalisering. Vanaf 3 november gaat de Subsidieregeling mkbwerkplaatsen nogmaals open en geeft zo studenten de kans om te leren en te oefenen in de beroepspraktijk zodat er nog meer mkb’ers profiteren van digitalisering.

 

Met dit landelijk dekkend netwerk van Digitale Werkplaatsen helpen studenten de lokale ondernemers met hun ondernemersvraagstukken middels digitalisering. Juist in deze tijd blijkt digitale technologie onmisbaar om de economie draaiende te houden.

 

Eén van de mooie voorbeelden hoe het mkb verder komt door gebruik te maken van een Digitale Werkplaats vind je in de regio Limburg. Bezorgbakker Bart van de Weerdt levert brood en banket aan meer dan achthonderd klanten in de omgeving van Maastricht. Samen met studenten vanuit de Digitale Werkplaats Limburg; MKB Datalab, gaat Bart aan de slag met het ontwikkelen van een applicatie waarmee klanten heel gemakkelijk kunnen bestellen en waarbij achter de schermen direct alle administratie wordt afgehandeld. Ben jij een ondernemer net als Bart, enthousiast geworden over de mogelijkheden en wil je aan de slag met digitalisering, kijk dan op deze kaart waar er bij jou in de buurt een Digitale Werkplaats zit.

 

Openstelling Subsidieregeling Digitale Werkplaatsen is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De regeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en PTvT verzorgt het kennisprogramma. Voor het opstarten van een Digitale Werkplaats kan maximaal 50% cofinanciering worden aangevraagd voor een periode van drie jaar tot een maximum van € 450.000. Voor deze openstelling geldt een subsidieplafond van € 2.000.000. De volgende openstelling van de regeling is van 3 november tot en met 1 december 2020, houdt hiervoor de website van RVO in de gaten. Wil je meer weten over de werkplaatsen, de regeling en lijkt het je interessant om andere werkplaatsen in oprichting te ontmoeten? Dan nodigen we je van harte uit voor een digitale informatiebijeenkomst op woensdag 30 september 2020 van 10.00 tot 11.00 uur, aanmelden kan via deze link. Alvast inlezen in het fenomeen Digitale Werkplaatsen? Bekijk dan deze webpagina.

Voor meer informatie of persoonlijk contact mail naar mkbversneller@ptvt.nl.


BRON: MKB Nederland. 

STAY IN TOUCH

Copyright 2021 - BV Leiden - All rights reserved.

Rabobank NL58RABO0170708535

K.v.K. 28108576

BTW : NL819299273B01OVER BV LEIDEN

Stationsweg 26

2312 AV Leiden

E. info@bvleiden.nl

T. 071 5127885