Stichting Voor Elkaar Leiden e.o. krijgt een nieuwe gezicht.

Barbera Bikker (45) volgt per 1 oktober 2020 Jan Kruidhof op als hoofdcoördinator. Kruidhof treedt terug en blijft als bestuurslid betrokken bij de stichting die hij 10 jaar geleden oprichtte.  Stichting Voor Elkaar Leiden e.o, is lid van BV Leiden.

 

Onder stichting Voor Elkaar Leiden e.o. vallen projecten zoals SchuldHulpMaatje, JobHulpMaatje, HipHelpt en Serve the City, met zo’n 300 vrijwilligers. Deze projecten zijn niet meer weg te denken in het aanbod van hulp aan mensen die het hard nodig hebben in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten. Jan Kruidhof: “Na 10 jaar pionieren is het tijd om het stokje aan iemand anders over te geven. Ik ben dankbaar en blij dat er een bekwame opvolger is.”

 

Barbera Bikker: “Tot voor kort werkte ik als consultant in de ICT, maar ik miste daarin de voldoening om iets wezenlijks te betekenen in de maatschappij. Ik woon al 20 jaar in Leiden en ben kerkelijk actief. Ik zie het zo dat het op mijn pad komt dat ik nu mag gaan werken voor de Stichting Voor Elkaar Leiden e.o.. Het spreekt me erg aan dat we heel concreet en met honderden vrijwilligers de helpende hand kunnen bieden aan mensen die het echt nodig hebben.”

 

De activiteiten van de stichting voor steun aan kwetsbare burgers en gezinnen zijn in de afgelopen tien jaar sterk uitgebreid. De organisatie is uit de kinderschoenen gegroeid. Het is tijd om de vrijwilligersorganisatie die de stichting is en blijft meer te professionaliseren, onder andere door het aantrekken van een aantal betaalde krachten. Zo kan dit werk goed voortgezet worden. Dat is belangrijk, want in deze tijden nemen de problemen van veel mensen toe. Een toenemend aantal mensen komt zonder werk of inkomsten te zitten, raakt geïsoleerd of in de financiële problemen. Laagdrempelige, praktische en sociale hulp is voor veel mensen meer dan welkom.

 

Stichting Voor Elkaar Leiden e.o. hoopt dit werk nog lang en met liefde, geloof en hoop te kunnen blijven doen, in samenwerking met kerken, gemeenten en andere organisaties en bedrijven die sociaal-maatschappelijk actief zijn.

STAY IN TOUCH

Copyright 2021 - BV Leiden - All rights reserved.

Rabobank NL58RABO0170708535

K.v.K. 28108576

BTW : NL819299273B01OVER BV LEIDEN

Stationsweg 26

2312 AV Leiden

E. info@bvleiden.nl

T. 071 5127885