200 jaar Naturalis | Van onschatbare waarde

Dit jaar bestaat Naturalis tweehonderd jaar. Wat ooit begon met de persoonlijke collectie van Koning Willem I, is in twee eeuwen uitgegroeid tot één van de grootste en meest toonaangevende natuurhistorische collecties ter wereld. Vanaf dinsdag 29 september vieren wij daarom tweehonderd dagen feest! Het is voor ons een grote eer dat Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander tweehonderd jaar na de oprichting, deze dag het startsein geeft voor de jubileumviering.

 

Start van het jubileumjaar
Het Gala van de Biodiversiteit dat Naturalis in samenwerking met New Scientist organiseert, is onderdeel van de opening van het jubileumjaar. Sprekers zoals astronaut André Kuipers, zeebioloog Katja Peijnenburg en bioloog Jelle Reumer brengen een ode aan al het leven. Tune in op dinsdag 29 september om 16.00 uur via de livestream!

 

Nieuwe tentoonstelling: Van onschatbare waarde
Slechts tweehonderd dagen zijn ze te bewonderen, vijfentwintig absolute topstukken uit de collectie van Naturalis. Onder andere de Darwinvinken, uitgestorven Kaapse leeuw en de Diepenveen meteoriet staan in deze tijdelijke tentoonstelling die je als liefhebber van natuurhistorie gezien moet hebben. De nieuwe tentoonstelling is te bewonderen vanaf 30 september 2020 tot en met 17 april 2021.

STAY IN TOUCH

Copyright 2021 - BV Leiden - All rights reserved.

Rabobank NL58RABO0170708535

K.v.K. 28108576

BTW : NL819299273B01OVER BV LEIDEN

Stationsweg 26

2312 AV Leiden

E. info@bvleiden.nl

T. 071 5127885