Bastiaan de Roo nieuwe voorzitter van Ondernemersfonds Leiden

Bastiaan de Roo is de nieuwe voorzitter van het Ondernemersfonds Leiden. Hij heeft gisteren zijn nieuwe functie aanvaard. De Roo is de opvolger van Aart van Bochove, bedenker, oprichter en de afgelopen periode voorzitter van het Ondernemersfonds Leiden.

 

Bastiaan de Roo is momenteel directeur Entrepreneurship bij zowel LURIS (het knowledge exchange office van de Universiteit Leiden en het LUMC) als van PLNT, het Leids centrum voor innovatie en ondernemerschap. Hij is, mede door zijn activiteiten als oud directeur van de Kamer van Koophandel Leiden en van de Kamer van Koophandel Rijnland, goed bekend met het ondernemers netwerk in Leiden. Ook was hij in 2005 nauw betrokken bij de oprichting van het Ondernemersfonds Leiden.

 

Het Ondernemersfonds is bedoeld om de collectieve bestedingen van ondernemers in de gemeente Leiden te financieren. Naast ondernemers zijn ook (non-profit) sectoren als sport, onderwijs, musea en universiteit in het Ondernemersfonds vertegenwoordigd. Door de collectieve aanpak wordt free-riders problematiek tegengegaan. Bovendien wordt met eigen geld de slagkracht van ondernemers vergroot: ondernemers kunnen zelf dingen mogelijk maken, zonder aan te hoeven kloppen bij gemeente. Daarnaast stimuleert het fonds samenwerking tussen de verschillende ondernemers, organisaties en sectoren in Leiden. Door een heffing van 5,3% op de OZB niet-woningen dragen alle ondernemingen en organisaties in Leiden evenredig bij aan het fonds. Via de vereniging waar de ondernemers bij zijn aangesloten, kunnen aanvragen voor collectieve bestedingen worden gedaan.

 

STAY IN TOUCH

Copyright 2021 - BV Leiden - All rights reserved.

Rabobank NL58RABO0170708535

K.v.K. 28108576

BTW : NL819299273B01OVER BV LEIDEN

Stationsweg 26

2312 AV Leiden

E. info@bvleiden.nl

T. 071 5127885