Startbijeenkomst Circulair Bouwen in regio Leiden

Economie071 sluit zich aan bij de landelijke coöperatie Cirkelstad en wordt daarmee Cirkelstad regio-071. Door deze samenwerking gaat de Leidse regio concreet aan de slag met projecten en initiatieven op het gebied van circulaire bouw. Yvonne van Delft, wethouder gemeente Leiden en voorzitter van Economie071: ‘Door lid te worden van Cirkelstad brengen we het Leidse regionetwerk bij elkaar van ondernemers en kennispartners die aan de slag willen met circulair bouwen. Door samen de schouders te zetten onder deze uitdaging kunnen we als regio sneller resultaten bereiken en kennis delen.’ Jacco Knape, wethouder gemeente Katwijk: ‘De regio kent veel bouwopgaven en er zijn ook veel bouwbedrijven gevestigd. Door deze samen te brengen in een startbijeenkomst hopen we niet alleen het netwerk te verstreken, maar ook nieuwe samenwerkingen tot stand te brengen. Samen kunnen we impact maken.’

 

Startbijeenkomst

Op woensdag 25 september organiseren Economie071 en Cirkelstad een startbijeenkomst Circulair Bouwen van 18.00 tot 21.00 uur in PLNT (centrum voor innovatie en ondernemerschap) aan de Langegracht 70 in Leiden. Tijdens de bijeenkomst horen belangstellenden wat Cirkelstad regio-071 voor hen kan betekenen. Ook zijn er diverse workshops. Ondernemers binnen de bouwsector en professionals uit de sectoren overheid (alsook raadsleden) en onderwijs worden uitgenodigd zich aan te melden. De bijeenkomst start met een eenvoudige maaltijd en wordt afgesloten met een netwerkborrel. De eerste 60 aanmeldingen zijn al binnen. Aanmelden kan nog tot en met donderdag 19 september via www.economie071.nl of dit formulier.

 

Programma en workshops

17.00 uur            Inloop met eenvoudige maaltijd (aanmelden verplicht)

18.00 uur            Start programma met welkom door Yvonne van Delft, wethouder gemeente Leiden en voorzitter van Economie071.

18.15 uur            Presentatie Cirkelstad.

18.45 uur            Start eerste ronde van workshops met informatie over o.a. circulair bouwen en energietransitie, circulair aanbesteden, innovatie in circulair bouwen, urban mining en hergebruik van circulaire bouwmaterialen, circulaire grond-, weg- en waterbouw en de ervaringen van het Rijksvastgoedbedrijf met circulair bouwen.

 

19.40 uur            Start tweede ronde van workshops.

 

20.30 uur            Plenaire afsluiting door Jacco Knape, wethouder gemeente Katwijk met aansluitend de bekrachtiging van de regionale samenwerking met Cirkelstad.

 

20.50 uur            Start netwerkborrel

STAY IN TOUCH

Copyright 2021 - BV Leiden - All rights reserved.

Rabobank NL58RABO0170708535

K.v.K. 28108576

BTW : NL819299273B01OVER BV LEIDEN

Stationsweg 26

2312 AV Leiden

E. info@bvleiden.nl

T. 071 5127885