Inspirerende 4e editie van Ondernemersnemersdag071

Tijdens de Ondernemersdag071 op dinsdag 9 oktober kwamen zo’n 330 ondernemers uit de regio bijeen om kennis te delen, inspiratie op te doen en te netwerken. Thema van deze vierde editie was: Groei in de regio.

 

De economie trekt weer aan. Het gaat goed met het MKB in Nederland én in onze regio Leiden en Duin- en Bollenstreek. Het is echter een kleine kopgroep die deze groei voor zijn rekening neemt. Zo’n 90% van de MKB-ondernemingen groeit niet of nauwelijks. Het stimuleren dat ondernemers in de regio een community vormen, kan helpen om meer ondernemers te laten groeien. Daarom wordt de Ondernemersdag071 georganiseerd. Het doel van het evenement is om ontmoeting tussen ondernemers te stimuleren en te faciliteren, elkaar te inspireren en ondernemers met elkaar te verbinden. Hierdoor ontstaan zakelijke kansen en mogelijkheden, wat de economische bedrijvigheid in de regio een boost geeft.

 

Inspiratiesessies door en voor ondernemers
De dag bestond uit twee rondes met inspiratiessessies waar gevestigde ondernemers de deelnemers vertellen over activiteiten in de regio en relevante ontwikkelingen. Want als het gaat over groei, dan luisteren ondernemers het liefst naar elkaar. Zoals de sessie ‘Groeien vanuit een familiebedrijf’ waarbij Jim van Haaster (Tuincentrum de Bosrand) en Martijn van Noort (Floral Trade Group) op een informele manier bespraken hoe ze beslissingen maken binnen hun familiebedrijven, hoe je de kwaliteit moet blijven waarborgen, hoe belangrijk trouwe medewerkers zijn en wat ze doen om te blijven groeien. De sessie ‘Growth hacking 101’ was erg populair. Tara Velis (PLNT) en Sylvia Lorente (Van Berge Henegouwen) gaven deze minicursus growth hacking, wat je het beste kunt beschrijven als een proces van experimenteren met het inzetten van marketingkanalen om de meest effectieve manier te vinden om je bedrijf te laten groeien. Deelnemers mochten meteen aan de slag om dit toe te passen binnen hun eigen onderneming. Eric Wuestman en Robert-Willem Dol (Circo) gaven de ondernemers een inspiratiesessie over circulair ondernemen. Een circulaire economie gaat om het voorkomen van verspilling, iets wat steeds belangrijker wordt. En volgens de heren heeft circulair ondernemen genoeg mogelijkheden om een verdienmodel van te maken. Aan de hand van oefeningen werden de ondernemers aan het denken gezet om problemen om te buigen in een kans. In de sessie ‘Groei met een maatschappelijke factor’ lieten twee medewerkers van Secrid portemonnees zien hoe ze maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen toepassen in hun bedrijf. Secrid werkt bijvoorbeeld samen met sociale werkplaatsen, zoals DZB in Leiden, om de cardprotectors te vervaardigen.

 

Ook waren er nog sessies over de juridische aspecten die van belang zijn voor een ondernemer, het duurzaam groeien als horecaondernemer, de duurzame bouw, de binding van personeel en de verduurzaming van je organisatie. Ook kwamen jonge ondernemers in een sessie vertellen hoe het hen was vergaan na deelname aan een starterswedstrijd.

 

In het plenaire programma sprak onder andere ondernemer Yousef Yousef, hij vertelde over hoe hij innovatie toepaste in een verlieslijdend bedrijf. De Ondernemersdag071 werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

 

De Ondernemersdag071 werd dit jaar georganiseerd in Holiday Inn Leiden en Congrescentrum ECC. De dag is een initiatief van de regionale ondernemersverenigingen en wordt mogelijk gemaakt door Economie071 en Rabobank. Unity.nu is mediapartner en Spark de gelegenheidspartner van Ondernemersdag071.

 

STAY IN TOUCH

Copyright 2021 - BV Leiden - All rights reserved.

Rabobank NL58RABO0170708535

K.v.K. 28108576

BTW : NL819299273B01OVER BV LEIDEN

Stationsweg 26

2312 AV Leiden

E. info@bvleiden.nl

T. 071 5127885