1915 watches Publiekswinnaar Starter 2017

Afgelopen dinsdag avond hebben Johnny & Robert Spies van het horlogemerk 1915 watches de publieksprijs van Starterswedstrijd LEF 2017 gewonnen in de Leidsche schouwburg. De twee broers verkopen sinds 2015 kleurrijke houten horloges vanuit het hart van de bollenstreek. Wat begon als een gek idee aan de keukentafel van hun ouderlijk huis is inmiddels uitgegroeid tot een horloge merk van wereld formaat, onder andere op Bonaire.

Sinds het behalen van de voorrondes hebben de gebroeders Spies, Britta van Egmond van Van Egmond Architecten B.V. uit Noordwijk, als coach voor het LEF! traject. De afgelopen maanden hebben de broers zich samen met Britta voorbereid op de halve finale van 12 september en de finale van afgelopen dinsdag.

LEF is meer dan alleen de presentaties. In het coachen zit ook een stukje ontwikkeling als ondernemer. “Door de snelheid waarmee wij aan ons merk hebben gebouwd de afgelopen twee jaar, vergeet je om af en toe eens terug te kijken en jezelf te reflecteren.”, “Dankzij Britta hebben wij doen terugkijken op twee hele bijzondere jaren.” zegt Robert.

Tijdens de presentatie in de Leische Schouwburg hebben de broers laten zien wat ze tot nu toe bereikt hebben. Hoe ze vanaf de keukentafel het huis uit zijn gegroeid. En met welke innovaties ze momenteel bezig zijn. Coach Britta hield in de finale een sterk pleidooi waarin zij vertelde fan te zijn en dat Johnny & Robert twee unieke ras ondernemers zijn met passie voor hun horloges en het ondernemen. En zo sloot zij af: “Hout is het nieuwe goud”.

Jort Kelder was speciaal voor de finale van Starterswedstrijd LEF naar de Leidsche Schouwburg afgereisd. Hij mocht de drie finalisten aan het einde van de avond grondig aan de tand voelen met kritische vragen. 1915 watches wist zich tijdens dit vragen vuur goed staande te houden. De klassieke Jort Kelder was erg gecharmeerd van de houten horloges.

Het publiek kon deze avond stemmen wie uiteindelijk als starter van 2017 met de publieksprijs naar huis zou gaan. De winnaar van deze avond voor de publieksprijs werd 1915 watches.

Voor de broers is dit een erg bijzonder moment het bewijst dat het harde werken wordt beloond door het publiek en dat ze dus goed op weg zijn. Een nieuw avontuur begint hier!

BV Leiden heeft aan de 3 finalisten van LEF een jaarlidmaatschap aangeboden en 1915 watches heeft hier inmiddels gebruik van gemaakt.

STAY IN TOUCH

Copyright 2021 - BV Leiden - All rights reserved.

Rabobank NL58RABO0170708535

K.v.K. 28108576

BTW : NL819299273B01OVER BV LEIDEN

Stationsweg 26

2312 AV Leiden

E. info@bvleiden.nl

T. 071 5127885